Stormloop op show Plien & Bianca: ruim 100.000 kaarten verkocht

Het Nederlandse publiek koopt massaal kaarten voor de nieuwe voorstelling van het duo Plien & Bianca. In totaal zijn er al meer dan 100.000 tickets voor de show En nu dan?! verkocht. Dat heeft Bos Theaterproducties donderdag bekendgemaakt.

Een woordvoerder van Plien & Bianca spreekt van een "bijzondere mijlpaal, zeker na de coronajaren die de theaters achter de rug hebben". En nu dan?! is de zevende theatervoorstelling van Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman. De tournee ging in september van start en speelt tot eind april in heel Nederland.

De show stond in eerste instantie gepland voor het theaterseizoen 2019-2020. Deze tournee kwam echter abrupt ten einde vanwege de eerste coronalockdown. In september en oktober 2020 probeerde het duo het opnieuw om op tournee te gaan, maar ook deze reeks werd afgebroken vanwege een coronalockdown.

Van Bennekom en Krijgsman leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam, waar ze in 1993 afstudeerden. Met Changez!, hun allereerste voorstelling, wonnen zij in 1996 Cameretten. Van 1999 tot en met 2001 toerden ze als de boerenmeiden Irma en Ingrid door het land met Biks!, losjes gebaseerd op de populaire VPRO-jeugdserie Zaai. In 2017 ontvingen Plien & Bianca de Johan Kaartprijs voor hun grote belangwekkende bijdrage aan het Nederlandse theateramusement.