Straat bij rechtbank wordt afgezet voor Free Britney-beweging

De Free Britney-beweging uit Los Angeles heeft een vergunning gekregen om woensdag de straat voor het Stanley Mosk Courthouse geheel af te zetten als de nieuwe zitting in de zaak rondom het curatorschap plaatsvindt. Dit is de plek waar fans van Spears bij elke zitting staan om hun idool een hart onder de riem te steken en voor haar vrijheid te vechten. Dit laat de organisatie weten via Instagram.

"De rally vangt aan om 13:00 's middags. En, na veel gedoe, hebben we uiteindelijk een vergunning gekregen om de straat af te zetten. Let's go!!", aldus Free Britney Los Angeles. Het tijdsverschil met Los Angeles is negen uur vroeger, iets waarmee volgers uit Nederland rekening moeten houden.

Op woensdag buigt het Hooggerechtshof van Californië zich opnieuw over de zaak, waarin Britney onder het juk van haar vader Jamie hoopt uit te komen. Hij is al sinds 2008 toezichthouder over zijn dochter's financiën en zou zich daarnaast ook flink bemoeid hebben met de persoonlijke keuzes van de zangeres. Tijdens eerdere zittingen liet Britney weten niets meer zelf te kunnen beslissen.

"Ik wil graag proberen een kind te krijgen met mijn huidige partner, maar omdat ik een spiraaltje in mijn lichaam heb kan dat niet. Er wordt mij verboden om naar een arts te gaan om deze te laten verwijderen. Mijn familie heeft nooit iets om me gegeven en zodra dit achter de rug is klaag ik ze allemaal aan," aldus Spears. Volgens Jamies advocaten ligt het anders. "De heer Spears heeft alle beslissingen in het belang van zijn dochter genomen, hij houdt heel veel van haar."

Een aantal weken terug stemde vader Spears ermee in het curatorschap te beëindigen, al werd daar nog geen specifieke einddatum bij genoemd.