Straathof toernooidirecteur Europese Paralympics in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Voormalig topsporter Jeroen Straathof is de toernooidirecteur van de eerste editie van de European Para Championships (EPC) die in augustus volgend jaar in Rotterdam plaatsvinden. Tijdens de kick-off van de 'Europese Paralympische Spelen' maakte de organisatie ook bekend dat evenementen behalve in Ahoy gehouden worden op diverse buitenlocaties in het centrum van de Maasstad.

Van 8 tot en met 20 augustus worden de EK's van tien verschillende parasporten voor het eerst tegelijkertijd in één stad georganiseerd. Het gaat om para-wielrennen, rolstoeltennis, boccia, goalball, rolstoelbasketbal, judo, para-schieten en para-badminton. De atleten strijden niet alleen om de medailles, maar ook om kwalificatiepunten of directe kwalificatie voor de Paralympische Spelen 2024 in Parijs.

Straathof kwam als schaatser uit op de Olympische Winterspelen van 1994 en als baanwielrenner op Olympische Zomerspelen van 2004. Daarnaast werd hij paralympisch kampioen op de 4 kilometer achtervolging (tandem, wielrennen) als piloot van parasporter Jan Mulder in 2000.

De belangrijkste locatie voor het evenement is Ahoy. Daarnaast dienen bekende plekken in Rotterdam zoals de Kop van Zuid en het Schouwburgplein als locatie voor respectievelijk de finales van het para-schieten en het rolstoeltennis.