Strafschoppen brengen beslissing bij Nederland tegen Argentinië

LUSAIL (ANP) - Strafschoppen moeten in de kwartfinale op het WK tussen Nederland en Argentinië de beslissing brengen. Beide elftallen wisten in de verlenging niet meer te scoren. Het extra half uur was nodig na een gelijke stand van 2-2 na de reguliere speeltijd.

Argentinië leidde halverwege met 1-0. Na een steekpass van Lionel Messi, in de 35e minuut, scoorde Nahuel Molina. Messi zelf verdubbelde in de 73e minuut de voorsprong. De spelmaker benutte een strafschop, na een overtreding van Denzel Dumfries op Marcos Acuña. Oranje leek verslagen, maar invaller Wout Weghorst verkleinde met een rake kopbal de achterstand in de 83e minuut tot 2-1.

In een hectische en grimmige slotfase maakte Weghorst in de 11e minuut van de extra tijd de 2-2. De Argentijnen dachten dat Teun Koopmeiners een vrije trap in één keer op het doel zou schieten. In plaats daarvan speelde hij Weghorst aan en de lange spits trof weer doel.

Bij het WK van 2014 brachten strafschoppen eveneens de beslissing bij Nederland - Argentinië, toen in de halve eindstrijd. Argentinië won destijds.