Strandfestival ZAND gaat weer niet door

Strandfestival ZAND kan ook dit jaar niet doorgaan. Het festival stond gepland voor 21 augustus, maar nu maandag bekend werd dat eendaagse evenementen met meer dan 750 bezoekers tot 1 september niet mogen, gaat er een streep doorheen.

De organisatie baalt, maar is wel blij dat er duidelijkheid is gekomen. "Het is natuurlijk niet de uitkomst waar we op gehoopt hadden, zeker niet na het goede nieuws een paar weken geleden. We zijn toen aan de slag gegaan met de voorbereidingen van een compleet vernieuwd festival, dat we deze maand vol trots aan het publiek wilden voorstellen. Dat het nu toch niet zo mag zijn is weer even slikken, met name voor onze bezoekers die zo uitkeken naar dit feestje", aldus Niel van Hoff van organisator Tribe Company.

Kaartjes voor het festival worden automatisch omgezet naar tickets voor de editie van volgend jaar op 20 augustus 2022. Het affiche met namen als Krezip, Kensington, Suzan & Freek en Rolf Sanchez zal grotendeels hetzelfde blijven. De komende tijd zullen er wel nieuwe artiesten worden aangekondigd.

Het festival wordt sinds 2008 jaarlijks georganiseerd op het strand van Almere. Iedere editie trekt zo'n 25.000 bezoekers.