Streamingdienst Picl komt met zwarte variant: Pepr

Distributeur Full Color Entertainment en Picl, de streamingdienst van de Nederlandse filmhuizen, starten een nieuw podium voor zwarte verhalen en makers. Deze nieuwe tak van Picl krijgt de naam Pepr en is vanaf vrijdag beschikbaar.

Op Pepr komen elke maand veel nieuwe zwarte films te staan en klassiekers die verhalen uit de Afrikaanse diaspora vertellen. Het gaat om titels die niet of nauwelijks in de Nederlandse bioscopen te zien zijn of te zien zijn geweest. Ook korte films van talentvolle zwarte makers uit Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten krijgen een plek.

"Er worden zoveel mooie producties gemaakt die hun weg naar de Nederlandse huiskamers of filmtheaters niet weten te vinden", zegt oprichter Peggy Gemerts van Full Color Entertainment. "Op deze manier kunnen we films online én in de filmtheaters aanbieden die anders het brede publiek nooit zouden bereiken."

Het project wordt onder meer gesteund door Raymi Sambo, die vorig jaar werd met de Black Achievement Award werd bekroond vanwege zijn activisme op het gebied van inclusiviteit voor alle Nederlanders.