Streep door clubtour Marco Borsato

Marco Borsato annuleert zijn complete clubtour. Er zijn "op korte termijn" geen nieuwe geschikte data gevonden voor de shows die vorige maand werden uitgesteld, zegt kaartverkoper Ticketmaster, die alle kaarthouders heeft geïnformeerd.

"Om kaartkopers niet in het ongewisse te laten en heel lang hun ticket te laten behouden, is besloten de tournee te annuleren", staat in een verklaring. Mensen die een kaartje hadden gekocht, krijgen hun geld terug.

Half november maakte Borsato bekend dat zijn Hef Je Glas Met Mij-tournee, die op 30 november zou beginnen, vanwege de nieuwe coronamaatregelen werd uitgesteld. In totaal zou Borsato langs 22 clubs door heel Nederland gaan. Onder meer Paradiso in Amsterdam, Doornroosje in Nijmegen, Paard in Den Haag en TivoliVredenburg in Utrecht stonden op de planning.

Geruchten

Mogelijk hebben de geruchten over mogelijk grensoverschrijdend gedrag van Borsato met de annulering te maken. Zijn management liet vorige week weten dat de zanger "op enig moment dat hem uitkomt" met een verklaring zal komen.

Borsato heeft zich volgens verschillende roddelkanalen schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag tegenover jonge kandidaten. Dat zou zijn gebeurd tijdens een van de barbecues die de zanger jaarlijks organiseerde voor de zangers en zangeressen die hem als coach kozen in The Voice of Holland en The Voice Kids.