Suárez peinst er niet over excuses aan te bieden aan Ghana

DOHA (ANP) - Luis Suárez peinst er niet over excuses aan te bieden voor de handsbal die Ghana twaalf jaar geleden een plaats in de halve finales van het WK voetbal in Zuid-Afrika kostte. "Waarom zou ik?", zei hij donderdag op een afsluitende persconferentie van het laatste groepsduel tussen Uruguay en Ghana van de mondiale eindronde in Qatar. "Ik heb die strafschop toch niet gemist? Ik ben bestraft met een rode kaart en die speler van Ghana miste een penalty."

"Het zou anders zijn als ik iemand zwaar had geblesseerd", antwoordde Suárez op vragen van Ghanese journalisten. "Dan had ik nu heus wel sorry gezegd. Maar nu is het niet mijn verantwoordelijkheid. Dat lijkt me vrij duidelijk. Ik kreeg rood en die speler miste een strafschop. Hij had ook kunnen scoren, dan was het klaar geweest."

Suárez sloeg de bal met een hand uit het doel, terwijl de verlenging van de kwartfinale tussen Uruguay en Ghana van het WK van 2010 bijna was afgelopen. Asamoah Gyan kon Ghana als eerste Afrikaanse land naar een halve finale van een WK schieten, maar hij miste vanaf elf meter. Vervolgens nam Uruguay de strafschoppen beter en verloor het zonder de geschorste Suárez in de halve finale van het Nederlands elftal (3-2).

Ghana heeft vrijdag de beste papieren voor de tweede plaats in de poule, achter het al voor de volgende ronde geplaatste Portugal. Ghana heeft na twee duels 3 punten, Zuid-Korea en Uruguay hebben 1 punt.