Succesvoorstelling Peachez met Porgy Franssen gaat online door

Toneelgroep Maastricht gaat de succesvoorstelling Peachez, met Porgy Franssen, de komenden twee maanden vaker online opvoeren. Het gezelschap heeft hiertoe besloten nadat de vorige online opvoeringen veel publiek trokken. Meer dan zesduizend mensen zagen op deze manier het toneelstuk.

Eerder was Peachez ook een groot succes in de theaters, tot deze hun deuren moesten sluiten vanwege corona. Aanmelden voor de streamings in maart en april kan via de website van Toneelgroep Maastricht. Op de dag van de voorstelling worden de inloginstructies via mail toegestuurd. De toegang is gratis, een donatie is welkom.

Peachez, een theaterbewerking van de roman van Ilja Leonard Pfeijffer, vertelt over een professor op leeftijd die als een blok valt voor een onbekende vrouw die hij via internet leert kenen. Het stuk werd lovend ontvangen en trok anderhalf seizoen lang uitverkochte zalen. De vrouwelijke hoofdrol wordt in de nieuwe reeks gespeeld door Sofie Porro; eerder vertolkte Maartje van de Wetering de rol.