Supporters Willem II beboet rond derby tegen RKC Waalwijk

WAALWIJK (ANP) - De politie heeft in Waalwijk verschillende supporters van Willem II beboet voor het overtreden van de coronaregels. Zo zaten er te veel mensen uit verschillende gezinnen in de auto en was rond het stadion van RKC Waalwijk, dat zondag tegen Willem II voetbalt, sprake van groepsvorming, meldt een politiewoordvoerder.

Bij de Brabantse derby in de Eredivisie mag geen publiek aanwezig zijn, maar desondanks constateerde de politie dat er supporters van Willem II richting Waalwijk gingen. De politie houdt onder meer de boel op toegangswegen richting het stadion in de gaten. Auto’s met meerdere mensen erin worden gecontroleerd, aldus de politiewoordvoerder. Wie de regels overtreedt, wordt beboet. Dat geldt voor iedereen, dus niet alleen voor supporters van Willem II.

Beboete supporters krijgen ook het advies terug naar Tilburg te gaan, zegt hij. "Je mag je in je eentje ophouden in de buurt van het stadion. Maar wie de coronaregels overtreedt, wordt bekeurd en krijgt het advies naar huis te gaan."