Swapfiets breidt uit naar Milaan, Parijs en Londen

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse Swapfiets breidt uit naar Milaan, Parijs en Londen. De aanbieder van abonnementsfietsen was eerder nog niet actief in Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Ook wil het bedrijf naast elektrische fietsen ook elektrische steps en elektrische scooters gaan aanbieden. Elektrische scooters van Swapfiets zijn op dit moment alleen beperkt beschikbaar in Berlijn. Ook de e-steps van Swapfiets zijn niet in Nederland beschikbaar omdat de meeste elektrische steps hier nog niet de weg op mogen.

Swapfiets groeide het laatste half jaar flink, vooral in grote steden in het buitenland. De onderneming liet onlangs weten dat het aantal fietsen in onder meer Berlijn, Brussel en Kopenhagen is verdubbeld. Swapfiets heeft inmiddels meer dan 200.000 klanten. Een jaar geleden stond de teller nog op 100.000 abonnees.

Bij Swapfiets betaal je een vast bedrag per maand voor een fiets. Bij een defect, zoals een lekke band, wordt het rijwiel binnen een dag gerepareerd op een locatie naar keuze.