‘Taghi meldt zich niet vrijwillig bij politie’

HILVERSUM (ANP) - Ridouan Taghi meldt zich niet vrijwillig bij de politie omdat hij geen vertrouwen heeft in een eerlijk proces. Dat zegt zijn advocaat Inez Weski tegen het televisieprogramma EenVandaag.

Het OM heeft een recordbeloning van 100.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de verblijfplaats van Taghi, die wordt verdacht van meerdere liquidaties.

,,De verdediging ziet wat hier nu de afgelopen tijden gebeurt met grote zorg aan", zegt Weski. Ook maakt ze zich zorgen over de recordbeloning die op het hoofd van haar cliënt is gezet. ,,Tot nu toe lijkt het alsof dit Openbaar Ministerie eerst cliënt afgebrand wenst te hebben zonder recht. Rechteloos dus, terug naar het Wilde Westen.''

Volgens Weski worden de vele beschuldigingen door haar cliënt betwist. ,,Dat zijn beschuldigingen die vooral via de media tot ons komen. En ik denk niet dat het bedoeling is dat ik dan ook eens, bij wijze van spreken, op de stoep namens hem dit allemaal moet gaan weerleggen.''

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  • Floris Vrijdag

    Ach wat zulie, zulie! En het is nog wel zo’n lieve jongen… gaat het OM hem nu plagen. Kunnen hullie wel? Hij is klein en hullie is groot.