‘Taika Waititi benaderd voor nieuwe Star Wars-film’

De Nieuw-Zeelandse acteur en regisseur Taika Waititi, bekend van zijn films Jojo Rabbit en Thor: Ragnarok, zou door Disney zijn benaderd om mee te werken aan een nieuwe Star Wars-film. Dat meldt The Hollywood Reporter vrijdag.

Het is echter nog niet duidelijk in welk stadium de gesprekken zich bevinden en wat voor rol Waititi bij het nieuwe project krijgt. De Nieuw-Zeelander kan namelijk zowel als scenarioschrijver en regisseur aan de slag. In zijn laatste film Jojo Rabbit (2019) heeft hij die twee aspecten gecombineerd en persifleert hij bovendien Adolf Hitler.

Op Twitter lijkt Waititi in te gaan op het gerucht over zijn deelname aan het project. Hij plaatste namelijk met een knipoog een foto van het album Rumours (geruchten) van Fleetwood Mac. Van de cover bestaat een door fans gefotoshopte versie met daarop Star Wars-figuren Han Solo en Leia Organa, in de plaats van Fleetwood Mac-bandleden Mick Fleetwood en Stevie Nicks.

Waititi is geen vreemde in het Star Wars-universum. De laatste aflevering van The Mandalorian, de Star Wars-serie op Disney+, heeft hij geregisseerd. De nieuwe film waar Waititi mogelijk aan zou meewerken moet 16 december 2022 in première gaan.