Taiwanese chipmaker wil autochips hogere prioriteit geven

TAIPEI (ANP/RTR) - De Taiwanese marktleider voor chips TSMC wil de productie van autochips prioriteit geven zodra zij in staat zijn om de productiecapaciteit te verhogen. Dat meldt het Taiwanese ministerie van Economische Zaken naar aanleiding van het wereldwijde tekort aan autochips wat de autoproductie verstoort.

Het bedrijf TSMC heeft laten weten dat het de productie van chips eerst wil optimaliseren om vervolgens de productie van autochips op te schroeven. In 2020 waren de autochips goed voor slechts 3 procent van de totale verkoop van chips bij het bedrijf. Voor chips voor smartphones was dat bijna 50 procent, en de zogenaamde ‘high perfomance’ chips zorgden voor ruim 30 procent van de verkoop.

Duitsland had Taiwan gevraagd om Taiwanese producenten te overtuigen iets te doen aan het tekort van de autochips. Wereldwijd zijn autoproducenten genoodzaakt om de productie te stoppen door de leveringsproblemen van de specifieke onderdelen. Het tekort raakt onder meer de automerken Volkswagen, Ford Motor, Subaru, Toyota, Nissan en Fiat Chrysler.