Talenten van AZ naar Genève voor Final Four van Youth League

ALKMAAR (ANP) - De talenten van AZ spelen de finaleronde van de Youth League volgende maand in Genève. De halve finales en de finale van de Europese competitie voor spelers tot 19 jaar zouden aanvankelijk zoals gebruikelijk in Nyon worden gespeeld, maar de UEFA heeft vanwege de grote interesse in de zogeheten Final Four besloten uit te wijken naar Genève.

De laatste drie wedstrijden van het jeugdtoernooi worden gespeeld in het Stade de Genève. Het stadion van Servette FC biedt plaats aan 30.000 toeschouwers.

AZ speelt daar op vrijdag 21 april tegen Sporting Portugal (aftrap 18.00 uur). Eerder op die dag, om 13.00 uur, vindt de eerste halve finale tussen Hajduk Split en AC Milan plaats. De finale wordt gehouden op maandag 24 april, aftrap 18.00 uur.

AZ bereikte vorige week de halve finales door voor enkele duizenden toeschouwers op het eigen trainingscomplex in Wijdewormer met 4-0 te winnen van Real Madrid. De Alkmaarse talenten versloegen eerder onder meer Eintracht Frankfurt (5-0) en FC Barcelona (3-0). Ajax deed ook mee aan de Youth League. De Amsterdamse talenten moesten in de achtste finales met 5-1 buigen voor Sporting, de aankomende tegenstander van AZ.