‘Talpa en RTL gaan presentatoren na fusie delen’

De fusie tussen Talpa en RTL gaat naar verwachting ervoor zorgen dat de zendergroepen straks elkaars presentatoren gaan delen. "Ik zie eigenlijk geen andere optie", zei mediajournalist Rob Goossens in RTL Boulevard in een reactie op het nieuws.

"Als je echt een vuist wil maken moet je ook gaan integreren. Dat zou betekenen dat dingen samengevoegd gaan worden en dat je dus ook gaat kijken naar samenwerkingen tussen de sterren van Talpa en de sterren van RTL", stelde Goossens. Hij verwacht niet dat dat op korte termijn gaat gebeuren. "Er zijn over de hele wereld natuurlijk vergelijkbare fusies geweest. Dat is niet een kwestie van morgen staan Chantal Janzen en Wendy van Dijk samen op het podium."

Goossens verwacht ook niet dat beide merken samen zullen worden gevoegd en dat alle zenders blijven bestaan. "Ik denk wel dat je verschraling gaat zien op een gegeven moment. Als je één zendergroep bent is het zonde om twee vlaggenschepen in de lucht te houden dus ik verwacht wel dat er een verschuiving plaats zal vinden van bijvoorbeeld familie-entertainment naar RTL 4 en meer sport naar SBS6."

De fusie is volgens Goossens vooral een financiële kwestie en niet zo zeer een inhoudelijke beslissing. "Ik denk dat bij zowel RTL als Talpa toch een noodzaak was om te kijken naar een oplossing voor langere termijn. De coronacrisis heeft de boel behoorlijk op scherp gezet", aldus Goossens. "Uiteindelijk is het betrekkelijk goed gekomen voor de televisiewereld maar hebben ze ook wel gezien dat ze iets moesten doen."