Talpa hult zich nog in stilzwijgen over nieuwe presentatie HLF8

Talpa hult zich nog in stilzwijgen over de nieuwe presentator van talkshow HLF8. "Wij doen geen mededelingen over wie er wel of geen screentest doen", aldus een woordvoerder van Talpa. "Zodra er iets te melden valt over HLF8 dan zullen we dit vanuit SBS6 laten weten."

Het programma moet een nieuwe presentator vinden na het vertrek van Johnny de Mol. Die meldde dit eind oktober, omdat de aanklachten van mishandeling van zijn ex hem de afgelopen maanden heel zwaar waren gevallen. Hij zei zich volledig te willen richten op zijn welzijn en dat van zijn directe omgeving. De talkshow wordt nu vooral gepresenteerd door Leonie ter Braak, maar zij maakt in januari de overstap naar RTL.

AD meldde donderdagavond dat zelfs oud-CDA-coryfee Mona Keijzer in beeld zou zijn voor de presentatie. Zij schuift regelmatig aan als gast in de show om over van alles en nog wat te praten. Keijzer werd ontslagen als staatssecretaris nadat zij felle kritiek had geuit op het coronabeleid. De CDA-fractie brak ook met haar na deze affaire.

Sam Hagens vertelde donderdagavond in De Oranjewinter dat hij nog met Talpa in onderhandeling is over de eventuele presentatie van de talkshow. "Het is nog niet rond", aldus de 30-jarige journalist, die al vaker te zien is bij Hart van Nederland.