Talpa overlegt ‘op korte termijn’ wanneer De Mol terug op tv komt

Talpa is "erg blij" voor presentator Johnny de Mol dat de aangifte van zijn ex-vriendin voor mishandeling is geseponeerd. Dat laat een woordvoerder donderdag desgevraagd weten. "We bespreken op korte termijn wanneer Johnny zijn werkzaamheden weer hervat", aldus Talpa.

De Mol legde eerder dit jaar zijn werkzaamheden neer vanwege de aangifte. Zo stopte hij met de presentatie van de dagelijkse talkshow HLF8. De Mol zelf liet weten "altijd vertrouwen te hebben gehad in het onderzoek en deze uitkomst".

Volgens het OM heeft het onderzoek naar de aangifte van zijn ex-vriendin Shima Kaes niet tot voldoende bewijs geleid. Kaes zei dat De Mol haar in de periode tussen 12 januari en 23 mei 2015 verschillende keren mishandelde. Dit zou onder meer op Ibiza zijn gebeurd. Eind 2020 deed ze aangifte.

Tegen Johnny de Mol was ook een anonieme melding gedaan. Mede om die reden had De Mol in april 2022 zijn werkzaamheden neergelegd. Het OM is eerder dit jaar al tot het oordeel gekomen dat uit deze melding "geen concrete beschuldiging of strafbaar feit te halen valt".