Tarieven Schiphol kunnen 5 procent omlaag

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol ziet ruimte om de havengelden die luchtvaartmaatschappijen betalen volgend jaar april met ruim 5 procent te verlagen. Dat liet topman Jos Nijhuis vrijdag weten bij de presentatie van de halfjaarcijfers van het luchthavenbedrijf.

De voorgenomen tariefsverlaging is volgens Nijhuis ingegeven door de ,,gezonde groei, beheerste kostenontwikkeling en lage rentestand''. Oplopende tarieven waren de afgelopen jaren vaak onderwerp van verhitte discussies tussen de luchthaven en zijn gebruikers.

Schiphol zag de omzet, exclusief het stuwende effect van de overname van een vastgoedfonds, in de eerste jaarhelft met 3,4 procent stijgen tot 672 miljoen euro. De nettowinst bedroeg 127 miljoen euro, tegen 110 miljoen euro in de eerste helft van 2013.

De totale omzet lag met 712 miljoen euro bijna 10 procent hoger dan een jaar eerder. Schiphol heeft in de eerste helft van dit jaar 25,7 miljoen passagiers over de vloer gehad, 4 procent meer dan een jaar eerder. Er werd ruim 9 procent meer vracht verwerkt.

0 Reacties Doe mee met de discussie →


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *