Taylor Swift: ik heb songtekst Shake It Off zelf geschreven

Volgens Taylor Swift heeft zij de tekst van haar nummer Shake It Off helemaal zelf geschreven. Dat stelt de zangeres in een verklaring die is ingediend bij de rechtbank in het kader van de zaak die tegen haar is aangespannen wegens vermeende plagiaat. De Amerikaanse wordt ervan beschuldigd de songtekst van haar hit uit 2014 te hebben gestolen van songwriters Sean Hall en Nathan Butler.

"De songtekst van Shake It Off is volledig door mijzelf geschreven", aldus Swift in de rechtbankdocumenten die door muziekwebsite Billboard zijn ingezien. Totdat de zangeres in 2017 werd aangeklaagd door leden van de groep 3LW had ze naar eigen zeggen "nog nooit gehoord van het nummer Playas Gon' Play", waar ze de tekst voor Shake It Off van zou hebben gestolen.

In het nummer van 3LW uit 2001 wordt herhaaldelijk de tekst "Playas, they gonna play / And haters, they gonna hate" gezongen. Dit lijkt volgens de aanklagers verdacht veel op de songtekst van het refrein uit Shake It Off, waarin Swift "Cause the players gonna play, play, play, play, play / And the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate" zingt.

Dat de teksten op elkaar lijken is volgens de Amerikaanse puur toeval. Dit soort teksten komen geregeld voor op plekken als het schoolplein, meent Swift. "Deze zinnen waren verwant aan andere veelgebruikte gezegden zoals 'don't hate the playa, hate the game,' 'take a chill pill,' en 'say it, don't spray it."