Taylor Swift ontvangt 1 dollar van dj

DENVER - Taylor Swift heeft 1 dollar ontvangen van voormalig radio-dj David Mueller. De zangeres eiste het symbolische bedrag nadat hij haar in 2013 onzedelijk had betast.

Mueller vertelde aan AP dat hij het geld had overgemaakt. Daarbij stuurde hij ook een brief waarin te zien is dat het bedrag op 28 november is overgemaakt.

De gebeurtenissen vonden plaats in 2013 toen Taylor promotiewerk deed voor haar concerttour Red in 2013. Toen ze het radiostation Kygo bezocht had ze voor Muellers show een ontmoeting met hem. De dj werd ontslagen nadat Taylor en haar moeder de bazen van het station inlichtten. Mueller klaagde Taylor vervolgens aan omdat zij hem vals zou hebben beschuldigd. De zangeres kwam daarop met een tegenaanklacht, waarin ze de radioman beschuldigt van aanranding.

Taylor wilde met haar actie als voorbeeld dienen "voor andere vrouwen die misschien twijfelen om zulke buitensporige en vernederende daden publiekelijk te herleven." Woensdag riep Time Magazine #MeToo uit tot meest invloedrijke 'persoon' van het jaar 2017. Swift verscheen op de cover van het blad als één van de "doorbrekers van de stilte".

0 Reacties Doe mee met de discussie →