Taylor Swift wint BRIT Award voor invloed op muziekindustrie

Taylor Swift neemt dinsdag tijdens de BRIT Awards een bijzondere prijs in ontvangst. De Amerikaanse zangeres wordt geëerd met de BRITs Global Icon Award, zo maakte de organisatie maandag bekend.

De BRIT Awards willen de zangeres graag eren om haar invloed op de muziekindustrie. "We willen haar enorme invloed op muziek over de hele wereld eren, en daarmee alle fantastische nummers die ze gemaakt heeft," aldus de organisatie. Taylor scoort al jarenlang erg goed in het Verenigd Koninkrijk. Zo is ze de enige vrouwelijke artiest die zeven keer bovenaan de hitlijsten stond met haar albums en de enige artiest die meer dan een miljoen albums verkocht in de eerste week van de release.

De prestigieuze prijs is nog maar drie keer eerder uitgereikt. In 2014 nam Elton John de prijs in ontvangst, in 2016 David Bowie en in 2017 Robbie Williams. Taylor wordt hiermee de eerste vrouwelijke artiest en de eerste buitenlandse artiest die op het lijstje van winnaars komt te staan.

De uitreiking van de BRIT Awards dinsdag wordt het eerste grote indoor-evenement in Engeland sinds het coronavirus uitbrak. Er worden 4000 mensen binnengelaten, die zowel vooraf als achteraf worden getest. Er hoeven geen mondkapjes gedragen te worden en social distancing is niet nodig.