Team achter Dua Lipa kiest Britse songfestivalinzending

Het team achter succesvolle artiesten als Dua Lipa en Lana Del Rey kiest de komende Britse deelnemer aan het Eurovisie Songfestival. Het bedrijf stapt in nadat het Verenigd Koninkrijk vorig jaar laatste werd met James Newman, meldt de BBC donderdag.

TaP Management neemt de selectie van de Britse inzending over van muzieklabel BMG. De platenmaatschappij behaalde sinds de deelname van Jade Ewen in 2009 geen enkele top 10-notering meer en was dus weinig succesvol. De laatste keer dat het Verenigd Koninkrijk het liedjesfestijn won, was in 1997 met het nummer Love Shine a Light van Katrina and the Waves.

Het bureau dat de selectie nu zal uitvoeren ontstond in 2009, toen advocaat Ben Mawson zangeres Lana Del Rey hielp om van een paar ongunstige muziekdeals uit te komen. Samen met de ervaren muziekmanager Ed Millet ontfermde hij zich toen over Del Rey en begon haar succesvolle loopbaan. Inmiddels heeft het bedrijf tientallen artiesten in de stal, waaronder ook onder anderen Angus & Julia Stone en DJ Shadow.