Team Boulevard: afscheidsdienst De Vries indrukwekkend en intiem

De afscheidsdienst voor Peter R. de Vries was indrukwekkend, intiem en bij vlagen hartverscheurend. Dat zeiden presentatoren Vivienne van den Assem en Luuk Ikink aan het begin van RTL Boulevard over hun collega.

"Het was echt een ontzettend indrukwekkende dag vandaag, een indrukwekkende dienst", zo opende Van den Assem de uitzending van donderdag. Volgens haar is er "ontzettend mooi gesproken". "Ik vond dat er heel veel kracht lag in de woorden die uitgesproken werden door zijn dierbaren." En ondanks dat Koninklijk Theater Carré een grote zaal heeft, bleef het volgens haar intiem.

"Ik vond het heel bijzonder om daar als collega te zijn", vond Ikink. "De verhalen van zijn familie, zijn vriendin, zijn kinderen... Om dat te horen... Ik vond het heel indrukwekkend om daar bij te mogen zijn. Ook om Peter op die manier te leren kennen." Goossens zei dat de dienst "een combinatie van hartverscheurend en helend" was.

Kees van der Spek, een goede vriend en collega van De Vries, was ook in de studio. Hij stelde dat "alles gezegd is wat gezegd moest worden". "Alle facetten kwamen aan bod. Z'n familie, z'n broer, Jacqueline, de kinderen, alles. Hij was een heel goede en bijzondere vader. Dat wist ik wel, want hij sprak er altijd vol lof over."