Technologiebedrijf Plaid breidt uit naar Nederland

AMSTERDAM (ANP) - Technologiebedrijf Plaid, dat bankrekeningen aan apps voor geldzaken koppelt, opent zijn deuren in Nederland. Volgens het Amerikaanse bedrijf is de Nederlandse markt interessant omdat hier veel zogeheten fintechbedrijven aan de slag zijn met vernieuwende technologie op het vlak van financiën.

In het nieuwe kantoor van Plaid kunnen op termijn zo'n vijftig mensen aan de slag. Plaid biedt vanaf nu ook de mogelijkheid aan om bankrekeningen van Nederlandse banken te koppelen, waaronder ING, Rabobank en ABN AMRO. Dat geeft ontwikkelaars van andere fintechbedrijven de mogelijkheid om makkelijker nieuwe betaalapps te maken die bij alle banken bruikbaar zijn.

Plaid bestaat sinds 2013 en biedt al connecties met zo'n 11.000 financiële instellingen in de Verenigde Staten, Canada en Europa. De onderneming verzorgt onder andere de koppeling tussen bankrekeningen en de apps Transferwise, voor onderlinge geldzendingen, en Venmo, een betaal-app van PayPal

Het bedrijf komt zelf binnenkort in handen van Visa. De creditcardmaatschappij telt meer dan 5 miljard dollar neer bij de eerder dit jaar aangekondigde overname. Met die stap volgt Visa branchegenoten die eerder op overnamepad gingen om nieuwe markten in de betaalbranche aan te boren.