Ted Lasso en The Crown grote winnaars Emmy Awards

Dramaserie The Crown en comedy Ted Lasso hebben zondagavond goede zaken gedaan bij de uitreiking van de Primetime Emmy Awards. De serie rond het Britse koningshuis haalde zeven awards op, Ted Lasso kreeg er vier van de Television Academy.

The Crown won voor het eerst de felbegeerde Emmy voor beste dramaserie. Alhoewel alle seizoenen van de serie werden genomineerd voor die Emmy, zag showbedenker Peter Morgan in de afgelopen jaren The Handmaid's Tale (2017), Game of Thrones (2018) en Succession (2020) er met de winst vandoor gaan.

Naast de award voor beste dramaserie won The Crown ook Emmy's voor beste hoofdrollen in een drama (Josh O'Connor en Olivia Colman), beste bijrollen (Tobias Menzies en Gillian Anderson), regie en scenario. Het was de eerste keer dat een serie in alle dramacategorieën van de belangrijke awardshow als winnaar uit de bus kwam.

Ted Lasso

Nieuwkomer Ted Lasso van Apple TV+ won de Emmy voor beste comedy en ging er daarnaast vandoor met de prijzen voor beste mannelijke hoofdrol in een comedy (Jason Sudeikis) en beste bijrollen (Brett Goldstein en Hannah Waddingham)

Beide series vielen vorige week bij de Primetime Creative Arts Emmy's, de awards in technische en kleinere categorieën, ook al in de prijzen. Ted Lasso won toen drie Emmy's en The Crown vier.

De Primetime Emmy Awards werden zondag voor de 73e keer uitgereikt. In tegenstelling tot vorig jaar, toen de ceremonie via videoverbindingen plaatsvond, waren de meeste genomineerden dit jaar aanwezig in Los Angeles.