Teller tipgeld Tanja Groen op ruim anderhalve ton

Bij een inzameling van misdaadjournalist Peter R. de Vries voor de gouden tip in de verdwijningszaak van Tanja Groen is inmiddels ruim 164.000 euro binnengekomen. Het doel van de crowdfunding is om 1 miljoen euro bijeen te krijgen, die moet worden uitgereikt voor de gouden tip.

Woensdag begon De Vries met het initiatief en kwam er 65.000 euro binnen. De stichting heeft een website, waar donateurs zich kunnen melden en geld kunnen storten. De Vries benadrukt dat het initiatief ook bedoeld is voor andere zaken die wachten op een gouden tip. Het initiatief heeft de steun van politie en justitie.

Tanja Groen verdween in augustus 1993 op 18-jarige leeftijd, tijdens de introductieweek van de Universiteit Maastricht. Zij zou woensdag 46 zijn geworden. De informatie van de tipgever "moet er rechtstreeks toe leiden dat het lichaam van Tanja wordt gevonden", aldus De Vries.

De Vries wil dat het miljoen binnen een jaar bijeen geworven is. Als het na een jaar minder is, dan is dat de uit te loven beloning. Is het meer, dan zal het overschot worden gestoken in uit te loven beloningen in andere zaken. Vorige week werd opnieuw naar Tanja Groen gezocht, op de Strabrechtse Heide in Noord-Brabant, maar wederom tevergeefs.