Ten Hag begint bij Ajax met ruime zege

ALBUFEIRA (ANP) - Erik ten Hag heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van Ajax gewonnen. In het Portugese Albufeira waren de Amsterdammers zaterdag met 5-1 te sterk voor Lyngby BK, de huidige nummer twaalf uit de Deense voetbalcompetitie.

Hakim Ziyech opende al na acht minuten met een fraai geplaatst schot van afstand de score. Donny van de Beek en Klaas-Jan Huntelaar scoorden ook in de eerste helft, net als Mayron George van Lyngby. In de tweede helft troffen Van de Beek en Ziyech allebei nog eens doel.

Nicolás Tagliafico maakte zijn debuut bij Ajax. De 25-jarige linkerverdediger uit Argentinië kwam begin januari over van Independiente. Ten Hag speelde verder met dezelfde spelers als de ontslagen Marcel Keizer in zijn laatste wedstrijden deed.

Scheidsrechter

Het duel in Albufeira begon later omdat de scheidsrechter en grensrechters kort voor aanvang werden weggeroepen door de Portugese voetbalbond. Het duurde even voor er vervangers waren. Het eerste deel van het duel fungeerde Carlo L'Ami, keeperstrainer van Ajax, als grensrechter.

Later op zaterdag, om 16.15 uur, oefent Ajax nog tegen MSV Duisburg.

0 Reacties Doe mee met de discussie →