Ten Hag geniet van Ajax maar baalt wel van gemiste kansen

AMSTERDAM (ANP) - Trainer Erik ten Hag had weinig te klagen na de zege van Ajax op Besiktas (2-0) in de Champions League. "We speelden erg goed", zei hij. "In een geweldige ambiance. Er ontstond meteen een goede wisselwerking tussen spelers en fans."

Michy Batshuayi miste namens Besiktas de eerste kans van de wedstrijd. De aanvaller schoot op de paal. "Dat was een onachtzaamheid van ons", zei Ten Hag. "Daarna heb ik genoten. We maakten voor rust twee goede doelpunten. Het hadden er alleen wel twee of drie meer mogen zijn."

"In de tweede helft hebben we onze voorsprong geconsolideerd", zei Ten Hag. "Dat is niet raar als je met 2-0 voorstaat in een wedstrijd in de Champions League. Maar als onze centrale verdedigers wel door waren geschoven dan hadden we aanvallend meer kunnen doen."

"Maar ook in de tweede helft kregen nog twee goede kansen", zei Ten Hag. "Kansen verzilveren, dat is en blijft een dingetje bij ons. We missen te veel mogelijkheden. Mensen vragen wel eens of dit Ajax nog beter kan. Maar het moet echt beter. Dortmund is onze volgende tegenstander in de poule. Dat lijkt me onze sterkste tegenstander. Dan zullen we echt beter met de kansen moeten omgaan. Op het hoogste niveau kunnen we ons op die manier verbeteren. Als dat lukt, dan komen we dicht bij ons grote verlangen. En dat is overwinteren in de Champions League."