Ten Hag maakt zich pas zorgen als Ajax geen kansen meer krijgt

SITTARD (ANP) - Trainer Erik ten Hag weet niet waarom Ajax na de winterstop zoveel kansen mist. "Je hebt soms van die fases in een seizoen", zei hij na de moeizame uitzege bij Fortuna Sittard (1-2). "Ik zou me pas echt zorgen gaan maken als we geen kansen meer krijgen."

"Maar we hebben vooral voor rust ontzettend veel kansen gecreëerd", zei Ten Hag bij ESPN. "Dusan Tadic miste er drie of vier, Haller ook. En Antony ook wel twee. Als we er wel een paar meer maken, dan krijgen we het niet zo lastig."

Ten Hag verklaarde de vele gemiste kansen niet door het volle speelschema. "Haller speelde woensdag tegen AZ een helft en Tadic nog korter. En Antony heeft helemaal niet meegedaan. Nee, we moeten gewoon scherper voor het doel worden."

Ajax dreigde even in de problemen te komen toen Fortuna in de 48e minuut gelijkmaakte. "Onze rechterkant begon veel te slap aan de tweede helft", doelde Ten Hag vooral op Noussair Mazraoui en Antony. Hij wisselde het duo direct na de gelijkmaker. "Als ze goed zijn, dan zijn ze nauwelijks te houden. Maar dit was niet goed", mopperde hij.

Ten Hag ontkende dat hij afgelopen week een gesprek met de leiding van Borussia Mönchengladbach heeft gevoerd, zoals de Duitse krant Bild meldde. "Dat hebben ze fout", stelde hij. "We spelen om de drie dagen een wedstrijd. Mijn focus ligt op Ajax."