Ten Hag ziet Ajax aan klantenbinding doen tegen Cambuur

AMSTERDAM (ANP) - Trainer Erik ten Hag gaf zijn spelers van Ajax een belangrijke opdracht in de aanloop naar het thuisduel met SC Cambuur. "Ik wilde dat ze de intensiteit van de Champions League zouden meenemen naar de Eredivisie. Dat hebben ze aardig gedaan", zei hij na de zege van 9-0.

Ajax evenaarde de grootste competitiezege ooit in de ArenA. Slechts een keer eerder won de club een competitiewedstrijd met acht verschillende doelpuntenmakers. "We hebben kennelijk gevarieerd aangevallen", concludeerde Ten Hag.

Ajax heeft in de drie competitiewedstrijden van dit seizoen in eigen stadion 9 punten en een doelsaldo van 19-0 verzameld. Is de club uit Amsterdam niet gebaat bij meer weerstand? "Ik maak me geen zorgen", zei Ten Hag. "Ik vind het zelfs prima zo. Het ziet er makkelijk uit misschien. Maar als we dit niet weten op te brengen, dan krijgen we het gewoon erg moeilijk."

Basisplaats

"Voetballen doe je voor de fans", zei Ten Hag. "Ik denk dat we aan klantenbinding hebben gedaan", aldus de trainer die erg tevreden was over de invalbeurt van Mohamed Daramy. "Op de training zag ik al dat dit een jongen is die we nodig hebben. Hij is sterk, snel en heeft veel diepgang."

Ten Hag gunde David Neres ook weer eens een basisplaats. "Hij aasde op een transfer. Dat is niet gelukt. Nu zet hij die teleurstelling om in motivatie. Ook op de training. Daar kunnen we veel plezier aan beleven."