Ten Hag ziet Ajax weer door een fout verliezen van Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft een nare smaak overgehouden aan de nederlaag van Ajax tegen Liverpool op Anfield (1-0). "Ik vond het opnieuw onnodig", zei hij vlak na de wedstrijd via een videoverbinding. "Net als vorige maand in onze thuiswedstrijd."

Ajax verloor vijf weken geleden van Liverpool (1-0) door een eigen doelpunt van Nicolás Tagliafico. Dit keer ging André Onana in de fout. De doelman verkeek zich gruwelijk op een voorzet van Neco Williams, waardoor Jones de bal voor het intikken had. "Zonde", zei Ten Hag. "Maar hij heeft ons zo vaak gered."

"We maken de kansen niet af en verliezen weer door een persoonlijke fout" , analyseerde Ten Hag. "We moeten op Europees niveau dus nog een stapje zetten. we moeten nog beter worden. Maar we weten nu ook wat ons te doen staat. We hoeven volgende week niet op twee gedachten te hinken. Winnen is het enige wat telt tegen Atalanta."

Ten Hag was het niet eens met de stelling dat zijn Braziliaanse vleugelspelers David Neres en Antony tegen vielen. "In topwedstrijden gaat het om een paar momenten", zei hij. "En Neres schiet helaas op de paal en Huntelaar kopt die voorzet van Antony in de slotfase net niet binnen. Ze waren dus wel bij die momenten betrokken."