Tennisser Murray krijgt wildcard voor Australian Open

MELBOURNE (ANP) - Tennisser Andy Murray heeft een wildcard ontvangen voor de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar. De Britse tennisser is vijfvoudig finalist in Melbourne, maar behoort al sinds de zomer van 2018 door tal van blessures niet meer tot de top 100 van de wereld. Momenteel staat hij 134e, niet voldoende voor een rechtstreekse plaats in het hoofdtoernooi.

"Andy staat bekend om zijn vechtlust, passie en liefde voor het spel en ik ben verheugd om hem in januari weer in Melbourne te mogen verwelkomen", liet toernooidirecteur Craig Tiley op Twitter weten. "We kunnen niet wachten om je weer hier te zien."

Murray (34) bereikte tussen 2010 en 2016 vijf keer de finale van de Australian Open, maar won het toernooi nooit. Wel zegevierde hij twee keer op Wimbledon en een keer op de US Open. Een heupblessure leek in 2018 een einde te maken aan zijn loopbaan, maar de Schot keerde terug en won in 2019 het toernooi van Antwerpen. Maar zijn oude niveau haalde hij niet meer. Op Wimbledon reikte hij afgelopen zomer tot de derde ronde.

De Australian Open begint op 17 januari.