Tennisser Thiem vindt kritiek Kyrgios te ver gaan

BERLIJN (ANP) - Dominic Thiem vindt dat Nick Kyrgios te ver gaat met zijn kritiek op de deelnemers aan het vorige maand door Novak Djokovic georganiseerde toernooi. Bij de Adria Tour, waar publiek welkom was en tennissers elkaar na afloop van partijen omhelsden en 's avonds het nachtleven indoken, testten meerdere spelers positief op het coronavirus.

"We moeten leren van de fouten en voorzichtig zijn met deze pandemie waarmee we worden geconfronteerd. Dat is wat we uit de Adria Tour moeten halen", zei Thiem tegen verslaggevers bij een invitatietoernooi in Berlijn. "We hebben fouten gemaakt maar het is niet zo dat Novak en wij een misdaad hebben begaan. Onze intenties waren goed. We moeten leren van onze fouten." Thiem zelf testte negatief op het virus.

Kyrgios haalde na afloop van het toernooi flink uit naar zijn collega's. De Australiër noemde onder meer Alexander Zverev een egoïst nadat van de Duitser foto's opdoken bij een feest terwijl hij had beloofd twee weken lang in quarantaine te gaan. Thiem: "Bepaalde meningen, vooral uit Australië, zijn erg overbodig."