Tennisser Van de Zandschulp met moeite naar tweede ronde in Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft met de nodige moeite de derde ronde bereikt van het masterstoernooi van Miami. De 27-jarige tennisser versloeg in de tweede ronde in drie sets de Australiër Alexei Popyrin: 4-6 7-6 (4) 6-2.

Van de Zandschulp is als 26e geplaatst in Florida en is de nummer 32 van de wereldranglijst. Hij had een bye in de openingsronde. Popyrin plaatste zich ten koste van de Zweed Mikael Ymer voor de tweede ronde. De 23-jarige Australiër is de nummer 93 van de ATP-ranking.

In de eerste set kreeg Van de Zandschulp op 4-4 twee breakpoints tegen. Door een onnodige fout verloor hij zijn opslagbeurt, waarop Popyrin het in de daaropvolgende game afmaakte.

Breakkansen

Door matig serveren in de tweede set bracht Van de Zandschulp zichzelf opnieuw in de problemen. Hij overleefde meerdere breakkansen en kreeg er ook enkele. Die kon hij echter niet benutten. In de tiebreak nam de Australiër een kleine voorsprong, maar de Nederlander kwam terug en kreeg op 6-4 twee setpoints, waarvan hij de eerste benutte.

Van de Zandschulp verzilverde op 1-1 meteen zijn eerste breakpoint van de derde set. Popyrin liet zich twee keer kort behandelen en kon de punten niet meer spelen zoals in het eerste deel van de partij. De Nederlander pakte op 4-2 een tweede break en serveerde de partij na twee uur en 43 minuten uit.

Enige Nederlander

In de derde ronde neemt Van de Zandschulp het op tegen de winnaar van de partij tussen de als derde geplaatste Noor Casper Ruud en de Belarus Ilja Ivasjka.

Van de Zandschulp is de enige Nederlander in het hoofdtoernooi van het enkelspel. Tallon Griekspoor besloot na het masterstoernooi van Indian Wells huiswaarts te keren om wat rust te nemen en zich eerder te kunnen voorbereiden op het gravelseizoen. Van de Zandschulp gaf anderhalve week geleden in de tweede ronde van Indian Wells op tegen Ivasjka met een blessure.