Tennisster Kanepi schakelt als tweede geplaatste Sabalenka uit

MELBOURNE (ANP) - Kaia Kanepi heeft voor een verrassing gezorgd op de Australian Open. De tennisster uit Estland was in de vierde ronde te sterk voor Aryna Sabalenka. Ze klopte de als tweede geplaatste speelster uit Belarus in drie sets: 5-7 6-2 7-6 (7).

Kanepi mocht in de derde set bij een voorsprong van 5-4 voor de winst serveren, maar verspeelde een voorsprong van 40-15. Vervolgens knokte ze zich terug van een achterstand van 5-6. In de tiebreak trok de Estse de partij naar zich toe.

Kanepi bereikte voor het eerst de kwartfinales op het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. Iga Swiatek is haar volgende tegenstandster. De Poolse schaarde zich bij de laatste acht met een zege op de Roemeense Sorana Cirstea (5-7 6-3 6-3).

Sabalenka strandde vorig jaar ook in de vierde ronde van de Australian Open. In de aanloop naar het toernooi in Melbourne baarde de als tweede geplaatste speelster opzien door onderhands te serveren, omdat haar service het liet afweten. In twee duels voorafgaand aan het grandslamtoernooi sloeg ze liefst 39 dubbele fouten. De Australische oud-tennisser Mark Philippoussis, die bekend stond om zijn harde opslag, voorzag haar van advies.