Tennisster Osaka slaat uitgesteld toernooi Indian Wells over

INDIAN WELLS (ANP) - Tennisster Naomi Osaka heeft zich afgemeld voor het toernooi van Indian Wells, dat begin volgende maand wordt gehouden in Californië. De Japanse beleefde drie jaar geleden haar doorbraak in Indian Wells, door op het hoog aangeschreven Amerikaanse toernooi haar eerste titel op de WTA Tour te veroveren. "We kijken er naar uit om je in 2022 te zien, Naomi", schrijft de organisatie op Twitter.

Osaka (23) had begin deze maand na haar uitschakeling in de derde ronde van de US Open al aangekondigd een pauze te nemen. "Ik weet echt niet wanneer ik mijn volgende wedstrijd zal spelen", zei de Japanse in New York in tranen. "Ik denk dat het het beste is dat ik een pauze neem. Als ik een wedstrijd win, ben ik niet eens gelukkig. Het voelt dan eerder als een opluchting. En als ik verlies, ben ik erg droevig. Dat is niet meer normaal."

Osaka, de best verdienende sportvrouw ter wereld, kampt al langer met mentale problemen. De viervoudig grandslamwinnares kwam de afgelopen maanden na haar veelbesproken persboycot op Roland Garros slechts sporadisch in actie. De Japanse voormalig nummer 1 van de wereld is op de mondiale ranglijst gezakt naar de achtste plaats.

Het toernooi van Indian Wells - voor mannen en vrouwen - wordt normaal altijd begin maart gehouden, maar vindt nu vanwege de coronaperikelen eenmalig in oktober plaats.