Tennisster Robson stopt vanwege aanhoudende blessures

LONDEN (ANP/RTR) - Tennisster Laura Robson heeft haar afscheid aangekondigd. De voormalig juniorenkampioene van Wimbledon kampt al geruime tijd met aanhoudende blessures en ziet daardoor geen andere mogelijkheid dan stoppen.

De Britse onderging in 2014 een operatie aan haar pols, waarna drie heupoperaties ervoor zorgden dat haar loopbaan lange tijd in de pauzestand kwam. De 28-jarige tennisster kwam voor het laatst in actie tijdens een ITF-toernooi in 2019.

"Ik heb alle mogelijkheden van revalidatie- en operaties doorlopen. Het voelt gek om het hardop te zeggen, maar ik ben er klaar mee, ik stop. Ik wist het eigenlijk al wel een tijdje door wat de doktoren mij vorig jaar hebben verteld. Maar het kostte me de nodige tijd om het ook tegen mezelf te kunnen zeggen. Daarom duurde het ook zo lang tot ik er officieel mee naar buiten kwam", zegt de voormalig nummer 27 van de wereld.

Robson was jarenlang een groot talent in de tennissport. In 2008, op 14-jarige leeftijd, schreef ze het juniorentoernooi van Wimbledon al op haar naam. In 2012 won ze samen met Andy Murray olympisch zilver in het gemengd dubbel. In datzelfde jaar haalde ze de vierde ronde van de US Open. In 2013 beleefde ze haar beste seizoen met een vierde ronde op Wimbledon. Op de Australian Open en de US Open haalde ze dat jaar de derde ronde.