Terzic terug als trainer van Borussia Dortmund

DORTMUND (ANP) - Borussia Dortmund heeft Edin Terzic aangesteld als opvolger van de ontslagen hoofdtrainer Marco Rose. De 39-jarige Terzic had vorig seizoen als interim-trainer al ruim een half jaar de leiding over de hoofdmacht van Dortmund, na het ontslag van Lucien Favre. Hij werd daarna technisch directeur van de Duitse voetbalclub.

Dortmund besloot vrijdag om Rose te ontslaan, na een tegenvallend seizoen. Dortmund moest de Duitse landstitel opnieuw aan Bayern München laten en werd in Europees verband vroeg uitgeschakeld. De club moest afscheid nemen van de Noorse topschutter Erling Haaland, die overstapt naar Manchester City.

Terzic moet de successen terugbrengen in Dortmund. Onder leiding van de van assistent tot hoofdtrainer gepromoveerde Terzic won de ploeg vorig jaar de Duitse beker. Hij ondertekent nu een contract tot de zomer van 2025 bij de club van Oranje-international Donyell Malen. "Edin kent onze club en een groot deel van het team. Hij weet welke aanpassingen we willen doen om onze supporters weer succesvol voetbal te bieden", zegt technisch directeur Sebastian Kehl.