Tesla gaat nikkel afnemen van mijnbouwer BHP

MELBOURNE (ANP/BLOOMBERG) - Autofabrikant Tesla heeft een overeenkomst gesloten met de grote mijnbouwer BHP over de levering van nikkel voor zijn batterijen in elektrische auto's. Volgens BHP zal het nikkel worden geleverd vanuit Australië.

Door de deal met BHP wil Tesla zich beschermen tegen mogelijke tekorten aan nikkel, een belangrijke grondstof voor krachtige batterijen voor elektrisch aangedreven auto's. Door de grote vraag vanwege de overgang naar elektrisch rijden dreigen tekorten bij de levering van nikkel te ontstaan.

De nikkel-activiteiten van BHP in het westen van Australië zouden op duurzame wijze plaatsvinden met relatief weinig uitstoot. Tesla gaat samenwerken met de grootste mijnbouwer ter wereld om de uitstoot in de toeleveringsketen van nikkel te verlagen. Tesla sloot eerder al overeenkomsten met andere mijnbouwers voor de levering van grondstoffen voor accu's.

Topman Elon Musk van Tesla heeft geregeld zijn zorgen geuit over tekorten aan nikkel en mijnbouwers gevraagd de productie te verhogen om te kunnen voldoen aan de sterke vraag.