Thaise voetballers woensdag uit ziekenhuis

BANGKOK (ANP) - Het Thaise jeugdvoetbalteam dat is gered uit een ondergelopen grot, staat woensdag de pers te woord. De twaalf jongens en hun 25-jarige trainer worden dan ook ontslagen uit het ziekenhuis, zei een woordvoerder van de regering.

Duikers haalden de groep eerder deze maand uit een grottenstelsel. Die risicovolle reddingsoperatie kreeg tot ver buiten Thailand veel aandacht. De autoriteiten maken zich zorgen over de invloed die de plotse roem en massale aandacht kunnen hebben op de geestestoestand van de jongeren.

De persconferentie wordt daarom zorgvuldig geregisseerd. Zo moeten vragen van journalisten vooraf worden gekeurd door een psycholoog. Goedgekeurde vragen worden voorgelegd aan de jongeren. De autoriteiten willen volgens de woordvoerder de ,,enorme nieuwsgierigheid'' van het publiek bevredigen, zodat de jonge voetballers kunnen terugkeren naar hun normale levens.

Minister Piyasakol Sakolsatayadorn (Volksgezondheid) had eerder de verwachting uitgesproken dat de jongeren donderdag het ziekenhuis zouden verlaten.

0 Reacties Doe mee met de discussie →