The Killers lanceren volgende maand een nieuwe plaat

The Killers brengen volgende maand hun zevende album uit. In april liet de Amerikaanse band al doorschemeren dat er nieuwe muziek op komst was. Op 13 augustus is het zover, dan verschijnt Pressure Machine, meldt NME.

De plaat is gebaseerd op de ervaringen van zanger Brandon Flowers met het opgroeien in een klein stadje in Utah. Het ontstond tijdens de coronapandemie toen de band veel concerten noodgedwongen moest annuleren. Die vrije tijd hebben ze gebruikt om nieuwe muziek te schrijven.

"Alles kwam tot stilstand", zegt frontman Brandon Flowers over die periode. "En het was voor mij de eerste keer in lange tijd dat ik met stilte werd geconfronteerd. En uit die stilte begon deze plaat te ontstaan, vol met nummers die anders te rustig zouden zijn geweest en overstemd zouden worden door de herrie van typische Killers-muziek.

Het meest recente album van de Amerikaanse rockband, Imploding The Mirage, komt uit 2020. The Killers kregen grote bekendheid met hits als Human, Mr. Brightside, The Man en Somebody Told Me.