The Tallest Man on Earth tourt in 2024 met Amsterdam Sinfonietta

Kristian Matsson, beter bekend onder de artiestennaam The Tallest Man on Earth, gaat begin volgend jaar alsnog als gastartiest optreden met het strijkorkest Amsterdam Sinfonietta. De Zweedse singer-songwriter was al gestrikt voor de editie van 2021, maar dat kon toen vanwege corona niet doorgaan. Kaarten voor de concertreeks Breder dan klassiek zijn vanaf dinsdag te koop.

De 39-jarige Matsson brengt met Amsterdam Sinfonietta een programma met onder meer Zweedse traditionals, klassieke Scandinavische componisten en een aantal covers. Speciale gast is het Amerikaanse strijkkwartet Brooklyn Rider. Op 14 april brengt The Tallest Man on Earth zijn nieuwe album Henry St. uit, waarvan hij tijdens de concerten met het strijkorkest ook een aantal nummers zal spelen.

De concertreeks start op 6 januari in SPOT in Groningen en voert dan langs onder meer Arnhem, Amsterdam, Heerlen, Eindhoven en Rotterdam naar Utrecht, waar op 22 januari het laatste optreden plaats zal vinden.

Breder dan klassiek is een jaarlijkse reeks waarbij Amsterdam Sinfonietta wordt vergezeld door een gastartiest van buiten de klassieke wereld. Eerder werkte het orkest samen met Rufus Wainwright, Typhoon, De Dijk en de Britse Jonathan Jeremiah.