The Voice Kids voert kijkcijferlijst aan

HILVERSUM - Ruim 1,4 miljoen mensen hebben vrijdagavond de elfjarige Yosina Roemajauw de finale van The Voice Kids zien winnen. Het RTL4-programma staat daarmee bovenaan de lijst van meest bekeken tv-programma's, blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

Winnares Yosina, uit de ploeg van coach Marco Borsato, mag een single opnemen en krijgt een studiebeurs van 25.000 euro. Al aan het begin van het zevende seizoen van de talentenjacht was ze favoriet voor een finaleplaats. De andere finalisten waren Eefje (11), Kaylee Jane (14) en Stella (11).

Ondanks de toppositie op de kijkcijferlijst van vrijdag, was dit de minst bekeken The Voice Kids-finale ooit. De slotavond van het vorige seizoen trok nog 1,9 miljoen kijkers, de finale van de vierde serie 1,8 miljoen. De andere finale-uitzendingen werden gezien door meer dan 2 miljoen kijkers.

In de top drie van best bekeken programma's van de dag stonden verder het NOS Journaal van 20.00 uur (bijna 1,4 miljoen) en Flikken Maastricht (ruim 1,2 miljoen).

0 Reacties Doe mee met de discussie →