The Weeknd bivakkeert jaar lang in top 10 van Billboard Hot 100

De Amerikanen krijgen maar geen genoeg van de megahit Blinding Lights van The Weeknd. Het nummer staat deze week precies 52 weken lang in de top 10 van de toonaangevende Billboard Hot 100. Het is de eerste single ooit die dat voor elkaar krijgt.

Blinding Lights bereikte op 29 februari 2020 voor het eerste de top 10 van de lijst en stond daar alleen in de laatste weken van december niet door de jaarlijkse terugkeer van de kerstsingles.

Het record van meeste weken in de top tien verbrak The Weeknd overigens al eerder. Dat stond tot vorig jaar op naam van Post Malone die met Circles 39 weken bij de bovenste tien bivakkeerde. Blinding Lights heeft met 43 stuks bovendien het record van meeste weken in de top vijf in handen en is op jacht naar een ander record: die van meeste weken ooit in de lijst.

Met 65 weken in totaliteit heeft Blinding Lights nu nog 22 weken nodig om Imagine Dragons uit de geschiedenisboeken te wissen. Die band stond tussen 2012 en 2014 in totaal 87 weken in de Billboard Hot 100 met Radioactive.