The Weeknd: organisator Grammy’s is corrupt

In een tweet heeft The Weeknd dinsdag de Recording Academy corrupt genoemd. Hij stelde dat hij, zijn fans en de muziekindustrie meer transparantie moeten krijgen over het reilen en zeilen van de organisatie.

Het instituut, voluit National Academy of Recording Arts and Sciences, is de organisator van de grootste muziekprijzen van de VS, de Grammy's. Eerder op de dag werden de nominaties voor de komende uitreiking bekendgemaakt, en bleek The Weeknd niet in de race te zijn voor een van de beeldjes. Dit ondanks het grote succes van zijn album After Hours eerder dit jaar.

Bronnen melden aan TMZ dat er meer zit achter de beschuldiging van Abel Tesfaye, zoals The Weeknd eigenlijk heet. Hij zou afgelopen weken stevig hebben onderhandeld met de Recording Academy over een optreden tijdens de awardshow eind januari. De Grammy-organisatie zou hem daarbij in eerste instantie hebben verboden ook de halftime show van de Super Bowl de week erop te verzorgen. De partijen kwamen volgens de insider uiteindelijk tot een overeenkomst waarbij de artiest beide shows zou kunnen doen, maar niet zonder over en weer kwaad bloed te zetten.