Theater Spant! doet mee aan protestactie Kapsalon Theater

Ook theater Spant! uit Bussum doet woensdag mee aan de protestactie Kapsalon Theater. De organisatie doopt daarom zijn locatie Theater De Boerderij in Huizen om tot een kapsalon. Spant! onderneemt de actie samen met Johan Verheij van Stichting Eindeloos Theaterwerk.

In het theater wordt woensdag opgetreden door Marjolijn Touw, Bert Stoots, Bartho Braat, Rob van de Meeberg, Astrid Cattel, Fred Butter, Howard van Dodemont, Nyncke Bergman, Martijn van Will en Mark Lippe. Bezoekers worden geknipt door een kapper van kapsalon De Hoofdzaak uit Huizen.

"Met deze ludieke, eenmalige actie vragen wij aandacht voor de nijpende situatie in de culturele sector", schrijft Stichting Eindeloos Theaterwerk over de actie. Bezoekers kunnen een kaartje kopen voor 5 euro. "Alle opbrengsten gaan volledig naar de artiesten en alle professionals voor en achter de schermen", meldt Spant!.

Kapsalon Theater is een landelijke actie waarbij theaters door heel het land mensen een knipbeurt geven terwijl ze naar een voorstelling kunnen kijken. De culturele sector is ontevreden omdat bijna alle sectoren weer open zijn, behalve zijzelf en de horeca.