Thema Eurovisie Songfestival is United By Music

Het thema van het 67e Eurovisie Songfestival, dat in mei wordt georganiseerd in Liverpool, is United By Music. Dat heeft de European Broadcasting Union (EBU) dinsdag bekendgemaakt in aanloop naar de loting voor de halve finales.

De slogan symboliseert de unieke samenwerking tussen het Verenigd Koninkrijk, Oekraïne en gaststad Liverpool en de kracht die het evenement heeft om mensen over de hele wereld samen te brengen. Ook weerspiegelt het thema de oorsprong van het songfestival, dat werd opgezet om Europa dichter bij elkaar te brengen in de jaren na de Tweede Wereldoorlog.

Het logo van dit jaar bestaat uit een hele reeks harten in de kleuren blauw, roze en geel, geïnspireerd op de kleuren van de vlaggen van Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk.

Loting

Normaal gesproken is het Eurovisie Songfestival in het winnende land van het jaar ervoor. Vanwege de oorlog in Oekraïne, de winnaar, wordt nu uitgeweken naar het Verenigd Koninkrijk dat in 2022 tweede werd.

Dinsdagavond vindt in Liverpool de loting plaats. Namens Nederland zitten Mia Nicolai en Dion Cooper in de koker. Zij horen dan in welke van de twee halve finales ze worden ingedeeld.