Thierry Baudet bekent: ik ga naar illegale sportschool

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet bezoekt een illegale sportschool. Dat vertelt hij in de podcast Over Routines van Arie Boomsma, die net online verschenen is. Het gesprek tussen de twee mannen werd al voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart opgenomen, terwijl Baudet campagne voerde.

Baudet zegt dat hij naar de illegale sportschool gaat om er goed uit te blijven zien. "Ik ben nu een tijdje niet geweest, maar ik ga morgen weer", zegt de FVD-leider in de podcast. Arie Boomsma vraagt niet verder na deze bekentenis van Baudet en bekritiseert zijn gesprekspartner niet. Sportscholen zijn al maandenlang gesloten vanwege de coronalockdown. Boomsma zelf heeft kritiek geuit op dit besluit, hij bezit ook sportscholen.

De twee mannen schreven in het verleden samen boeken. Boomsma vertelt voorafgaand aan het gesprek dat zij altijd vrienden zijn gebleven "hoewel we totaal verschillend over de wereld denken. Hoe lang houdt vriendschap stand als je mensen heel erg ziet veranderen?"

Treurig gebeuren

In de podcast noemt Baudet verder debatten in de Tweede Kamer "een treurig gebeuren. Je ziet mensen een show opvoeren terwijl ze weten dat dat toch geen effect gaat hebben".

De FVD-leider zei woensdag in het debat in de Kamer dat hij vorige week een paar dagen ziek was maar geen coronatest heeft gedaan. Baudet noemt corona consequent een griep.