Thierry Baudet weer bovenaan Bestseller 60 met Coronabedrog

Thierry Baudet voert voor de derde week op rij de Bestseller 60-lijst aan met zijn boek Het Coronabedrog. Dat betekent dat het nog steeds het best verkochte boek in Nederland is, zo maakt boekenkoepel CPNB woensdag bekend.

In het boek geeft de Forum voor Democratie-leider zijn visie op het coronabeleid van de afgelopen twee jaar, waarop hij vaak openlijk kritiek had. "In Het Coronabedrog ontrafelt Thierry Baudet stuk voor stuk de mythes die Nederland - en de wereld - al twee jaar in een wurggreep houden", luidt de boekomschrijving. "Hoe gingen we van een vrije, open samenleving naar een land van lockdowns, steeds verdergaande controlemechanismes, QR-codes en vaccinatiedwang?"

Hoeveel exemplaren verkocht zijn is niet bekend. Die cijfers maakt CPNB nooit bekend. De inkomsten die Baudet verwerft uit de verkoop van zijn boeken liggen momenteel onder vuur. Baudet weigert zijn neveninkomsten vast te leggen in het openbare register van de Tweede Kamer, zoals hij wel geacht wordt te doen. NU.nl meldde eerder dit jaar dat Baudet zeker 85.000 euro heeft verdiend aan de verkoop van eerdere boeken.

Baudets boek wordt gevolgd door De Zoete Zusjes moppenboek van Hanneke de Zoete, die daarmee een plaatsje stijgt ten opzichte van vorige week. Op plek 3 in de lijst komt De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy, die net als het boek van De Zoete een plaats hoger komt. De lijst kent een aantal nieuwkomers, zoals Sporen liegen niet van John Pel (plek 15) en Boer Boris en de luchtballon van duo Ted van Lieshout & Philip Hopman (plek 23).